perjantai 30. syyskuuta 2016

Luumuinen keikauskakku

Muutaia vuosia sitten Kotilieden kannessa oli herkullisen näköinen keikautuskakku, jota oli kokeiltava. En ollut koskaan tehnyt yhtään keikautuskakkua ja oli hauska kokeilla uutta tekniikkaa. Kakku on hyvä, kaunis ja syksyinen.


Pohja

  • 1dl fariinisokeria
  • 1dl sokeria
  • 100g voita

Täyte

  • 500g tuoreita luumuja
  • sokeria
  • kanelia

Kakkupohja

  • 100g voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 3 pientä munaa
  • 1-2rkl kylmää vettä
  • (paahdettuja mantelilatuja ja tomusokeria päälle koristeeksi)

Pingotta 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi niin, että paperin reunat jäävät reilusti vuoan yli. Jos vuoka sattuu vuotamaan, sokerit jäävät paperille eivätkä valu uunin pohjalle. 

Valmista kakkupohja nyppimällä kaikki ainekset taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Sulata voi kattilassa ja kaada se vuuan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja fariniinisokeri. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut 8-4 lohkoon niiden koosta riippuen. Levitä lohkot vuokaan voin ja sokereiden päälle kyljelleen. Ripottele lohkojen päälle vielä sokereita ja kanelia.

Kauli kakkupohjan taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ohuehkoksi levyksi ja leikkaa se hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Nosta vuokaan luumujen päälle ja painele reunat sisään.

Paista uunin alatasolla 200c 25-30minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele halutessasi paahdetuilla mantelilastuilla ja tomusokerilla.


M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!