Pohja
- 1dl fariinisokeria
- 1dl sokeria
- 100g voita
Täyte
- 500g tuoreita luumuja
- sokeria
- kanelia
Kakkupohja
- 100g voita
- 3dl vehnäjauhoja
- 3 pientä munaa
- 1-2rkl kylmää vettä
- (paahdettuja mantelilatuja ja tomusokeria päälle koristeeksi)
Pingotta 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi niin, että paperin reunat jäävät reilusti vuoan yli. Jos vuoka sattuu vuotamaan, sokerit jäävät paperille eivätkä valu uunin pohjalle.
Valmista kakkupohja nyppimällä kaikki ainekset taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Sulata voi kattilassa ja kaada se vuuan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja fariniinisokeri. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut 8-4 lohkoon niiden koosta riippuen. Levitä lohkot vuokaan voin ja sokereiden päälle kyljelleen. Ripottele lohkojen päälle vielä sokereita ja kanelia.
Kauli kakkupohjan taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ohuehkoksi levyksi ja leikkaa se hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Nosta vuokaan luumujen päälle ja painele reunat sisään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!