tiistai 30. elokuuta 2016

Tuorepuuro hirssistä

Tattarinen tuorepuuro alkoi tökkimään ja päätin kokeilla vaihtelun vuoksi hirssiä.
Kokeilun tuloksena tein seuraavia havaintoja:
 

1) Hirssi on miedomman makuista ja rakenteeltaa vähemmän"karvasta" tattarini verrattuna. Tattariin piti ensin hieman totutella kun se tuntui jäävän kitalakeen kiinni
2)Hirssi on makeampaa
 

Näiden havaintojen pohjalta aion kehitellä oman tuorepuuroreseptin hirssiä varten, sillä tämän aamuinen oli liian makeaa omaan makuuni. Banaanin hedelmäsokeri ja riisimaidon makeus tekivät puurosta turhan sokerisen, ellei jopa aavistuksen kinuskimaisen.
 
Tuorepuuro hirssistä

  • 1 banaanin
  • 1 dl yön yli liotettua hirssiä
  • tilkan riisimaitoa

Kuten tattari myös hirssi on syytä huuhdella hyvin huolellisesti ennen liotusta. myös keitettäessä hirssi tulee ensin pestä hyvin. Kun hirssi on pesty ja liotettu yön yli. Laita kaikki edellä mainitut ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

Hirssissä on kaunis kultainen tai keltainen sävy


M




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!