Koska pyrin syömään mahdollisimman pitkälle itsetehtyä ruokaa, tarkoittaa se sitä, että mm. pestot teen aina itse. Bonuksena väri, rakenne ja maku ovat paljon parempia valmisversioihin verrattuna.
Pesto
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 ruukkua basilikaa
- 1dl raastettua parmesanjuustoa
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa tai hunajaviinietikkaa. Lue HAPPAMUUTTA.
- 1½ dl oliiviöljyä
Joissain ohjeissa pinjansiemenet paahdetaan pannulla kevyesti ennen murskausta, mutta itse sorruin laiskotteluun ja heitin ne sellaisenaan blenderiin.Tämän jälkeen lisäsin pestyt,kuivatut ja kevyesti hienonnetut basilikat, murskatut valkosipulinkynnet, juustoraasteen ja mausteet. Lopuksi lisäilin öljyä vähitellen blenderin käydessä edelleen.
Pesto-perunasalaatti
1-2 rkl pestoa
6 kpl keitettyjä jäähtyneitä keskikoisia perunoita
kourallinen miniluumutomaatteja
1 kevätsipuli
koristeluun pinjansiemeniä
Ohjeeseen olisi voinut laittaa lisäksi fetaa ja oliiveja, mutta pestostani tuli sen verran rikkaan makuista, että halusin pitää lopputuloksen mahdollisimman raikkaana ja yksinkertaisena.
M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!