sunnuntai 28. elokuuta 2016

Maailman paras omenapiirakka

Mulla on kovat kriteerit omenapiirakalle. Sen pitää olla mehukas ja sopivan makea. Maku ei saa olla tunkkainen, rasvainen tai äklö. Täydellistä reseptiä metsästäessäni törmäsin reseptiin, joka oli nimetty lupaavasti. Kaikkien kehuma omanapiirakka on useiden kokeilujen jälkeen mahtipontisen nimensä arvoinen. Tätä on kiitelty ja santsattu ja reseptiä kopioitu ja jaettu.
 

Maailman paras omenapiirakka

  • 200g margariinia
  • 1,5dl sokeria(käytin fariinia)
  • 3dl jauhoja
  • 1 muna
  • 0,75dl maitoa
  • 1tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
  • 1tl vaniliinisokeria
  • 3-4 omenaa
  • kanelia ja sokeria

Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta) ja ota sivuun pienen kahvikupillisen verran taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseks. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle kuoritut ja viipaloidut omenat. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. Paista 200 asteessa n. 20-30min.

Omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!