keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Bratwurst-carbonara

Halusin rakastaa poikaystävää ruoalla ja päädyin carbonaraan, ehkä klassisimpaan mättöruokaan koskaan . Ohje lainattiin täältä, mutta lisäsin siihen aineksia Jamie Oliverin sitruunaisen raakamakkara-carbonaran innoittaman.
 

Bratwurst-carbonara

  • 500g pastaa
  • 1 sipuli
  • puoli pakettia pekonia
  • 2 bratwurstia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kermaa (jääkaapissa sattui olemaan valion mustapekkaa, mutta tavallinen on myös ok)
  • 150g parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria

Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää silputtu pekoni, pilkottu makkara, suola ja pippuri. Paista kypsäksi.
Sekoita kulhossa kerma (tai pastan keitinvettä), keltuaiset ja parmesaaniraaste. Lisää reippaasti pippuria ja silputtu valkosipuli. Kaada pastasta vedet pois ja lorauta oliiviöljyä kattilaan. Lisää sinne myös pekoniseos ja kermajuusto. Sekoita huolellisesti, nosta pois levyltä ja tarjoile heti.


Kyllä italialaiset hedonistit osasivat

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!