maanantai 23. tammikuuta 2017

Lämmin hirssipuuro ja granaattiomena-puolukkasurvos

Jos mun pitäisi valita päivän suosikki ateria se ois ehdottomasti aamiainen. Ei siksi että olen "aamupalaonpäiväntärkeinateria" -fanaatikko vaan siksi, että hyvä aamiainen tekee mut iloiseksi. Kun on aamulla on aikaa lämmin hirssipuuro valmistuu jyvistä 20 minuutissa.


Lämmin hirssipuuro

  • 1dl hirssinjyviä
  • 3dl vettä
  • Suolaa

Huuhtele jyvät huolellisesti ja laita ne veden kanssa kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia kannen alla. Mausta suolalla. Halutessa osan nesteestä voi korvata jollakin maidolla, mikä tekee puurosta kermaisemman.


Granaattiomena-puolukkasurvos

  • 1 granaattiomena
  • 0,5 dl puolukoita
  • 2 tl psyliumjauhetta

Kuori granaattiomena ja laita siemenet/hedelmäliha tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi mehusta pois siementen murska ja kaada se takaisin tehosekoittimeen. Lisää puolukat ja psylium. Soseuta.





M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!