torstai 26. tammikuuta 2017

Lohiperhoset ja bataattimuussi

Bataatti on nyt sesongisa ja lohi on aina hyvää. Tein illalliseksi lohiperhosia ja bataattimuussia Yhteishyvästä joskus löytämäni hjeen mukaan.


Lohiperhoset

  • lohta
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen


Leikkaa lohifileestä n. 4cm levyisiä paljoja syöjien ruokahalun ja määrän mukaan. Yhdestä palasta tulee yksi lohiperhonen. Tee lohipaloista perhosia leikkaamalla palan keskelle nahkaan ulottuva viilto ja taita perhosen muotoon niin, että nahkapuolet ovat vastakkain.Mausta suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä kummaltakin puolelta.

Bataattimuussi

  • 1 kg bataattia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl voita tai margariinia


Kuori ja lohko bataatti ja siirrä se kattilaan liemikuution kanssa. Lisää vettä niin, että bataatit peittyvät. Keitä kunnes bataatit pehmenevät. Valuta liemi talteen ja soseuta bataatti. Itse heitin bataatit blenderiin jolloin soseesta tuli tasaisempaa, Karkeampanakin olisi toiminut varmasti hyvin. Lisää keitinlientä kunnes muusi on sopivan pehmeää ja lisää voi.




M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!