sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Mielettömät itsetehdyt hampurilaissämpylät

Tehtiin Jonas Crambyn Texmex alusta alkaen -kirjan reseptiä mukaillen chili-cheeseburgereita.  Burgereista tuli mehukkaita, mausteisia, kuohkeita ja erittäin kuvauksellisia. Ohje vaatii aikaa ja kikkailua, mutta lopputulos on palkitseva.

 

Briossi-hampurilaissämpylät (n. 8kpl)

  • 2 1/2 dl haaleaa vettä
  • 3 rkl haaleaa maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 1/2 rkl sokeria
  • 2 suurta munaa
  • 7 1/2dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 rkl voita
  • 1 1/2 tl suolaa
  • seesaminsiemeniä

Sekoita vesi, maito, kuivahiiva ja sokeri. Anna seistä 10 minuuttia. Vatkaa 1 muna vaahdoksi. Nypi kulhossa jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää hiivaliemi, suola ja kananmuna-vaahto. Vaivaa taikinaa käsin tai koneessa 10 min. Muotoile taikina palloksi ja anna kohota liinalle peitettynä 1-2 tuntia. Jaa taikina 8 osaan ja leivo niistä pyöreitä sämpylöitä. Laita sämpylät pellille ja anna kohota jälleen 1-2 tuntia liinalla peitettynä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uunin pohjalle vedellä täytetty astia. Sekoita toisen munan joukkoon 1 tl vettä ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista n.15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
 

Pihvit

  • 400g naudan jauhelihaa
  • suolaa ja mustapippuria
Muotoille jauhelihasta 8 pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta tilkka öljyä kuumennettuun pannuun ja paista pihvit pannulla mediumkypsiksi. Käännä pihvejä 20sek välein, jotta niistä tulee mahdollisimman mehukkaita.

 

Chili-paprikamurska

  • 2 suippopaprikaa
  • 2-4 tuoretta chiliä
Kuumennenna kokonaiset paprikat ja chilit pannulla niin, että niiden pinnat mustuvat kauttaaltaan. Sulje ne muutamaksi minuutiksi muovipussiin, poista kuori ja paloittele molemmat. Tummunut kuori lähtee erittäin helposti irti ja jäljelle jää mehevä sisus.

Lisäksi

  • Cheddar-juustoa
  • hopeasipulia silputtuna
  • hampurilaiskastiketta = majoneesi+sinappi+ketsuppi sekoitettuna keskenään
 


M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!