40 kynnen valkosipulikana
- 40 valkosipulinkynttä
- 5-6 kevätsipulia varsineen
- 1rkl voita
- 8 broilerin koipireittä
- 8-10 oksaa timjamia¨
- 3rkl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Laita puolet kynsistä uunivuoan pohjalle. Pilko kesäsipulit pieniksi, leikkaa varret noin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voita isolla pannulla. Ruskista koivet kahdessa tai kolmessa erässä. Laita kanat ruskistumaan pannuun nahkapuoli alaspäin. Nosta ruskistuneet kanankoivet kynsien päälle. Jos pannulla on paljon kanoista irronnutta rasvaa, valuta siitä osa pois. Kuullota jäljelle jääneessä rasvatilkassa sipulisilppu muutaman timjamioksan kera ja lusikoi ne kanojen päälle. Lisää myös vermutti tai viini. Laita kanojen päälle 20 valkosipulinkynttä sekä loput timjamit. Mausta kanat vielä suolalla ja mustapippurilla. Suojaa uunivuoka kannella tai huolellisesti foliolla. Kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
Valkosipuleja, kanaa ja violettia kukkakaalia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!