Vehnätortillat
- noin 16 suurta (20cm) tai 30 pientä (10cm)
- 1,4 litraa vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 50g voita
- 6dl lämmintä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja paloittele voi ja lisää se jauhoseokseen. Lisää lämmin vesi vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivvaa taikinaa jauhotetulla alustalla n. 2 minuuttia. Pane taikina takasin kulhoon ja peitä kostealla pyyhkeellä. Anna levätä 20 minuuttia. Kun taikina on levännyt riittävästi, leikkaa se 30 tai 16 palaan, pyörittele palat palloiksi ja kauli ne pyöreiksi tortilloiksi. Anna levätä 10 minuuttia. Paista tortilloja kuivalla paistinpannulla molemmin puolin n. 30 sekunttia molemmin puolin ja tarjoa saman tien. Voit myös kuumentaa tortillat uudelleen 100c uunissa mieluiten korteaan pyyhkeeseen käärittyinä.
Pico de gallo
- 4 annosta
- 200g kirsikkatomaatteja
- 1 hopeasipuli
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1-2 tuoretta chiliä
- 2rkl vastapuristettua limettimehua
- 1tl suolaa
Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatinpuolikkaat, sipuli, korianteri ja chili. Mitä hienommaksi, sen parempi. Purista joukkoon limettimehu ja mausta suolalla.
M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!