Jauhottomat browniet (1 vuoka/12 palaa tai uunipellinen)
- 200g voita
- 400g tummaasuklaata (70%)
- 6 kananmunaa
- 3dl sokeria
- 1 tuore vaniljatanko
- 150g kuorittuja saksanpähkinöitä
- 1,5dl hyvä laaltuista kaakaojauhetta
- ripaus sormisuolaa
- 1 pestyn appelsiinin raastettu kuori
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa (vesihaude) ja sekoita ne keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vatkaukseen halkaistusta vaniljatangosta irrotetut siemenet. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi ja säästä muutama kokonainen koristeluun. Lisää muna-sokerivaahtoon hienonnetut saksanpähkinät, kaakaojauhe, suola ja raastettu apelsiininkuori. Nostele seokseen varovasti jäähtynyt voi-suklaaseos. Aseta leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja levitä taikina sen päälle. Koristele saksanpähkinöillä. En omista uunipannua, joten käytin uunipeltiä, jolloin leivoksista tuli ohuempia ja niitä tuli enemmän. Myös paistoaika lyheni hieman. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 20-25minuuttia. Uunipellillä 15-20min riittää. Kakun tulee olla jähmettynyt, mutta jäädä melko pehmeäksi, jotta se ei murene liian helposti. Jätä kakku jäähtymään, leikkaa ruuduiksi ja tarjoa esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!