Mitä enemmän paastoan, sitä enemmän prosessi hioutuu. Aluksi yritin jakaa paastopäivien 500 kaloria kolmeen kevyeen ateriaan. Tämä tarkoitti jatkuvaa nälkää. Nyt neljän paastopäivän jälkeen olen siirtynyt syömään paastopäivinä ensimmäisen kerran lounaalla eli vasta noin klo. 11-12. Teen tämän, koska paastoamisen parhaat hyödyt rasvanpolton kannalta saavutetaan n. 16-18 tunnin syömättömyyden jälkeen. Syön edellisenä päivänä illallisen kuuden aikoihin ja seuraavan kerran syön vasta seuraavana päivänä lounaan. Näin täysin syömättömäksi ajaksi tulee aina n. 16-17 tuntia, jonka jälkeen syön kevyen lounaan (esim. vihersalaattia, kanaa tai kalaa ja hedelmän). Syön toisen vastaavan aterian n. 16-17 välillä ja sen jälkeen en syö enää mitään.
Näissä ruokailuissa on yhteensä kaloreja 450 ja loput 50 olen varannut maidolle kahviini (2-3 kuppia/päivä). Kahvin lisäksi juon päivän aikana runsaasti vettä ja muita kalorittomia nesteitä. Kahden viikon ja neljän paastopäivän perusteella olen todella tyytyväinen tähän ruokavalioon. Oloni on kevyt ja mieleni virkeä. Paastoaminen helpottuu kerta kerralta, iho näyttää kirkkaalta ja vatsa on litteä. Ensi viikolla voisin kokeilla mennä vaa’alle. Nyt olen vältellyt vaakaa, koska en haluaisi, että motivaationi laskee, jos paino ei olekaan tippunut. Kun olen saavuttanut tavoitepainoni, siirryn joko yhteen paastopäivään viikossa tai pätkäpaastoon, jossa syödään vain tiettynä aikavälinä päivässä. Toistaiseksi minusta ei tunnu vastemieliseltä kuvitella pätkäpaastoavani pysyvästi.
M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!