Mä olin kevätlukukauden 2013 vaihdossa Kuala Lumpurissa Kun kaipaan Malesiaa, teen ruokia, jotka muistuttaa mua mun vaihdosta.Tänään tein lasinuudelikeittoa kanalla ja iduilla.
Kana ja liemi
- 2 broilerin koipireittä (yhteensä n.250- 350 g, poistin nahan))
- 1 kevätsipuli
- 5 siivua tuoretta inkivääriä(tein noin euron kolikon kokoisia)
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1.5 L vettä
- 1 tbs riisiviinietikkaa
- 1 tbs soijakastiketta
- 1 tbs osterikastiketta
- suolaa,pippuria ja sokeria oman maun mukaan
Lisukkeet
- 4 n.50g lasinuudeli "kerää"
- Kuivattua sipulia tai valkosipulia
- Kevätsipulia
- Chilitahnaa
Kiehauta vesi ja kaikki muut ainekset lihoja lukuunottamatta ja keitä 15minuuttia ennen kanan lisäämistä. Nosta lämpötilaa ja lisää kanat. Kiehauta ja sammuta levy (itse siirsin kattilan kokonaan pois levyltä). Peitä kattila kannella ja anna kanan hautua 20 minuuttia liemessä. Älä turhaan availe kantta aikaisemmin kyllä se kana siellä pärjää! Itselle tämä oli kokonaan uusi kypsennys metodi, mutta kana kypsyi todella hyvin! Nosta kypsät kanat pois liemestä ja siivilöi liemi. Kaada siivilöity liemi uudelleen kattilaan ja lisää nuudelit. Kypsennä nuudeleita n. 5 minuuttia. Lasinuudelit menevät helposti "limaiseksi" joten tämän kanssa kannattaa olla tarkkana. Nuudeleita ei siis kuulu keittää vaan ne enmminkin kastetaan kuumaan veteen. Lisää ohjeita täältä. Kun nuudelit ovat kypsyneet siirrä ne annoskulhoihin ja kaada lientä päälle reilusti. Kanojen pitäisi antaa jäähtyä n. 15 minuuttia ennen kuin ne voi "repiä" keiton päälle suikaleiksi. Rakenne muistuttaa aika paljon grillattua broileria. Kanan jälkeen lisäsin pinnalle myös reippaasti mungopavun ituja.
 |
Kanaa ja ituja nuudelien päälle kasattuna |
M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
LETS KEEP IT JOLLY MATES!