tiistai 18. lokakuuta 2016

Lindströmin pihvit

Mulla on ollu joku himmee juureshimo päällä koko syksyn. Ostin pussillisen punajuuria, kaksi isoa lanttua ja pussin porkkanoita, ja oon syöny niitä melkein joka aterialla! Vinkkinä: tuoreista punajuurista tehty raaste on hyvää! Juureshimoissani päädyin tekemään myös lindströmin pihvejä. NAM!

Resepti oli kutakuinkin tämä:

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 kermaviili
  • korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 raastettua punajuurta
  • 1tl suolaa
  • 1/2tl mustapippuria


Kuori ja raasta punajuuret ja laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Lisää punajuuret, kananmuna, jauheliha ja mausteet kermaviiliin ja sekoita. Muotoile massasta pihvejä ja paista pihvit uunissa 200-asteessa 15-20 minuuttia.

Aina ei voi onnistua. Äiti tuli kylään, kun olin itse syömässä. Mun syödessä äiti raasto punajuuret, ja laitoin samalla korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Sitten äiti sekoitti ainekset ja mä muotoilin pihvit. Laitooin pihvit uuniin ja maistoin vasta seuraavana päivänä. Muuten hyvä, mutta oltiin unohdettu mausteet kokonaan. Less talk ja enemmän keskittymistä seuraavalla kerralla? Aina ei voi onnistua. Onneksi tilanteen pelasti chiliset uunijuurekset ja nopeasti jogurtista ja mausteista tehty kastike. Ensi kerralla paremmin.. 

N



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LETS KEEP IT JOLLY MATES!